fbpx
Vedet Online Logo

WordPress SEO proof maken

De 7 beste gratis WordPress SEO plugins van 2020

De 7 beste gratis WordPress SEO plugins van 2020

door | apr 23, 2020 | Wordpress | 0 Reacties

apr 23, 2020 | Wordpress

Vedet Online favicon wit

Anno 2020 hoeft het niet moeilijk te zijn om je website WordPress website SEO proof te maken. Er zijn heel veel plugins die jou hierbij kunnen helpen. Maar door deze hoeveelheid kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Ik zet de 7 beste gratis WordPress SEO plugins van 2020 op een rijtje! Dus ben je er klaar voor? Hier gaan we!

 

De 7 beste gratis WordPress SEO plugins van 2020

Als je al wat onderzoek hebt gedaan ben je erachter gekomen dat er wel 1001 plugins zijn die je helpen om je SEO te verbeteren. Mijn lijstje bestaat plugins die ik zelf vaak gebruik voor verschillende redenen. Even een klein overzicht van de plugins:

  • Rank Math 
  • WP fastest cache
  • Asset Cleanup
  • LuckyWP Inhoudsopgave
  • ShortPixel Image Optimizer
  • WP SEO Structured Data Schema
  • WP GMB Auto publish

 

Het zijn allemaal uit gratis plugins die goed met elkaar samenwerken. Met deze plugins heb je echt alles in huis om meer uit je SEO te halen!

Rank Math

Rank Math is een goede vervanger van Yoast en volgens sommige ook een betere vervanger. Zo kwam ik eens in een Amerikaanse SEO Facebookgroep de opmerking tegen: Rank Math is Yoast with sterïods. En dat klopt wel een beetje. De gratis versie kan hetzelfde dan wat Yoast kan + een paar te gekke extra opties. Zo zit er een stukje Schema in ( voor de snippets in de zoekresultaten), zit er een stukje lokale SEO in,  kan je redirecten en heeft het nog een paar goede opties. En denk je nu: Ja leuk, maar ik heb alles ingesteld met Yoast. Moet ik dan in Rank Math weer alles opnieuw instellen? Nope! Als je Rank Math installeert, dan kan je de optie kiezen om alles van Yoast over te nemen. Super handig!

WP fastest cache

Oké er zijn al heel veel blogs die iets hebben geschreven over een cache-programma. De ene zegt dat je W3 Total cache, de ander zegt weer WP super cache en de derde zweer bij Comet cache. Ikzelf heb goede ervaringen met WP fastest cache. Dit doet het precies wat het moet doen. De plugin is in het Nederlands (dikke plus), gemakkelijk in te stellen, heeft heel wat features op CSS en Javascript te verkleinen en maakt de website lekker snel. Ga je aan de slag met WP fastest cache? Maak eerst even een back-up van je website! En weet je niet helemaal wat je allemaal moet instellen. Neem dan gerust even contact met me op. 

Asset Cleanup

Een mooiere slogan zal je niet krijgen: Strip the “fat” first and get a faster website. Dat is precies wat Asset Cleanup doet. Stel je hebt een pop-up plugin die je alleen gebruikt bij blogberichten of op je landingspagina’s. Waarom zal je hem dan ook laden op je homepage? Met Asset Cleanup kan je zelf bepalen welke plugin laadt op welke pagina. Zo wordt de laadtijd van je pagina vermindert. Daarnaast kan je met Asset Cleanup net iets meer CSS, Javascript en HTML opschonen dan WP fastest Cache. Let wel goed op wat je doet en voordat je begint altijd even een back-up maken van je website!  Asset Cleanup werkt prima met WP fastest cache.

LuckyWP Inhoudsopgave

Ben je aan het bloggen? Dan is LuckyWP inhoudsopgave een goede! Zoals het zegt creëert het een inhoudsopgave in je blog, net zoals je in deze blog ziet tussen alinea 1 en 2. Door je tekst gestructureerd te maken kan je dus een mooie inhoudsopgave maken, wat Google als een dikke pluspunt ziet. Later meer over gestructureerde tekst.

ShortPixel Image Optimizer

Afbeeldingen met een grote bestandsgrootte laden traag. Dat is een feit. ShortPixel Image Optimizer zorgt ervoor dat je afbeeldingen gecropt worden, waardoor de bestandsgrootte kleiner wordt en ze dus sneller laden. Mijn advies: gebruik afbeeldingen met een maximale bestandsgrootte van 300kb. Dat is vaak te realiseren met JPEG afbeeldingen. En vergeet de alt-teksten niet bij te voegen. Dat is weer een dikke pluspunt voor Google 😉

WP SEO Structured Data Schema

 

Structured data, oftewel snippets in Google! Wie wilt dit nu niet? Zoals in onderstaand voorbeeld van onze klant Wieler Advies zie je hoe een Snippet in Google werkt. Het is een stukje wat wordt uitgelicht.

Wordpress website SEO.

Dit is één van de snippets die Google rijk is, maar je hebt er nog veel meer. Tik maar eens voor de gein slagroomtaart bakken in Google. Je ziet dan direct het kopje Recepten met daaronder een aantal snippets. Met WP SEO Structured Data Schema kan je gestructureerde data aan je blogpost of pagina toevoegen en krijg je ook zo’n snippet in de zoekresultaten in Google!

WP GMB Auto publish

Voor bedrijven biedt Google Google Mijn Bedrijf aan. Misschien heb je er al een en als je dat nog niet hebt is het een aanradertje! Hier kun je Google Mijn Bedrijf aanvragen. WP GMB Auto publish zorgt ervoor dat je berichten en pagina’s direct kan delen op Google Mijn Bedrijf. Zet WP GMB Auto publish slim in. Ben je bijvoorbeeld een schilder in Den Haag en je hebt ook een speciale schilder Den Haag pagina. Deel die dan ook eens op je Google Mijn Bedrijf pagina! Ik haal met slim inzetten van WP GMB Auto publish leuke resultaten voor klanten in de lokale zoekresultaten van Google.

Met deze gratis plugins kun jij je WordPress website heel goed SEO proof maken. Maar er is natuurlijk meer om beter gevonden te worden in Google. Hieronder een paar SEO tips voor je teksten en afbeeldingen.

SEO teksten


Het schrijven van een goede SEO tekst is lastig, maar er zijn wel een aantal vuistregels waar jij je aan kan houden. Hieronder beschrijf ik die even kort.

Zoektermenonderzoek

Stap 1 moet altijd een zoektermenonderzoek zijn. Want zonder plan geen overwinning! Ik gebruik zoektermenonderzoek i.p.v. zoekwoordenonderzoek, maar het komt op hetzelfde neer. Met een zoektermenonderzoek kijk je op welke zoektermen veel zoekvolume zit. Deze zoekvolumes kun je vinden in de Google zoekwoordenplanner of op de zoekwoordenplanner van Neil Patel. Maar als je echt betrouwbare data wilt gebruiken zal ik Ahrefs gebruiken. Dit programma kost wel geld, maar is een stuk nauwkeuriger en je kan zien hoe zwaar de concurrentie is op de specifieke zoekterm. 

Answer the public is trouwens ook een leuke site om naar te kijken. Type daar je zoekterm in en zie welke vragen men vaak intikt in Google.

Als je alle informatie hebt verzameld kan je aan de slag met Excel! Maak een lijst met zoektermen. Begin bij de meest relevante zoekterm en eindig met de minst relevante. Maak per zoekterm een pagina of blog aan en dan is het een kwestie van typen maar!

Structuur

Google loves structure! Dus zorg voor structuur in je teksten. Heb een duidelijke titel (h1), werk met subtitels (h2) en eventueel met sub- subtitels (h3).  kijk maar eens naar deze tekst. Dit is ook netjes in kopjes verdeeld. Het voordeel is, is dat het gemakkelijker te lezen is voor je bezoekers. En dit is precies waarom Google van structuur houdt.

Vertel Google/klant jouw verhaal

Teksten schrijven doe je nooit voor jezelf, maar altijd voor een ander. Ook ik doe dit met deze blog. Ik wil namelijk jou een goede handvat geven om verder te groeien met je WordPress website in SEO. Dus wil je kennis delen, deel dan ook echt goede kennis. Wil je iets verkopen via je tekst, laat dan ook echt zien waarom een klant bij jou moet zijn. 

Zoektermen verwerken in de tekst

Dit vind ik altijd de leukste deel van de tekst en ik zal je uitleggen waarom. Het is namelijk de kunst om je zoekterm een aantal keer terug te laten komen in je tekst. Hetzij in tekst, hetzij in de titels. Maar wat er dan vaak gebeurd is dat mensen hele onnatuurlijke zinnen maakt om die zoektermen er maar in te laten verschijnen. Bijvoorbeeld: Schilder Den Haag voor al uw schilderwerken. Heet die schilder dan ineens Den Haag? In dit voorbeeld kan je beter zeggen: Piet Kwast, dé schilder voor Den Haag en omstreken. Gewoon lekker normaal, schilder Den Haag komt er toch in terug en de klant snapt het beter.

Opsommingen

Bulletpoints ofwel opsommingen vergemakkelijkt het leesplezier van je bezoeker. Met opsommingen kan je grote lappen tekst samenvatten in een gestructureerd overzicht, zoals ik deed bij de intro van de plugins. Misschien boost het niet echt je SEO, maar bezoekers vinden het wel fijner!

Zo, mijn vingertoppen doen weer goed zeer van al dit getik 😉 Ik hoop dat je met deze blog De beste gratis WordPress SEO plugins van 2020 jouw website een SEO boost kan geven. Wil je nog meer WordPress en SEO? Download dan het e-book Je WordPress website SEO-proof. Hierin beschrijf ik hoe jij je WordPress website helemaal SEO top kunt maken! Je leest hoe je de beste gratis WordPress SEO plugins van 2020 goed instelt en geef ik je nog veel meer handige SEO tips die je kunt gebruiken in WordPress!

Rick van der Zanden

Rick van der Zanden

SEO specialist @ Vedet Online

Leuk dat je me SEO blog leest! SEO is voor sommige abrakadabra. Daarom heb ik Je WordPress website SEO-proof geschreven. Een e-book waar je echt alles kunt vinden over hoe je jouw website SEO proof kunt maken!

Je WordPress Website SEO proof.
Welke SEO plugins écht helpen
Hoe je deze plugins moet instellen
 Hoe je je WordPress website supersnel krijgt
Hoe je jouw WordPress moet instellen voor SEO
Korting op WordPress thema’s

Je WordPress website SEO-proof is nu gratis te downloaden!

Ook leuk om te lezen

Je Wordpress Website SEO proof.

Maak je Wordpress website SEO-proof

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This