fbpx
Vedet Online Logo

WordPress SEO proof maken

Rich Snippets zorgen voor meer verkeer bij Wieler Advies

Rich Snippets zorgen voor meer verkeer bij Wieler Advies

door | okt 7, 2019 | Successen | 0 Reacties

Rich Snippets. Je zal er misschien nog nooit van gehoord hebben. Toch zal je ze wel eens hebben gezien, bijvoorbeeld bij het googelen van een bekend persoon, recept of programma. Een Rich Snippet bevat even wat meer informatie dan de normale zoekresultaten en staat er een afbeelding bij. Een Rich Snippet staat vaak als eerste zoekresultaat en valt door de informatie wat het geeft en de afbeelding enorm op. Een echte lokker voor je website dus!

Snippets vergroot bezoekersaantal fors!

Afgelopen tijd zijn wij voor Wieler Advies begonnen met de Rich Snippets. Deze snippets ontstaan door gestructureerde data, ofwel Structured data. Dit is een stukje code waarmee je aangeeft waar een bepaalde content voor staat. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat iets een How-to blog is of review of een adres. Door content op deze manier te verrijken, kunnen zoekmachines meer leren over de content. Doordat zoekmachines meer leren over je content kunnen ze de zoekresultaten ook anders presenteren.

Met Wieler Advies hebben nu al een paar Rich Snippets te pakken en zien we dat de bezoekersaantallen van de website omhoog gaan. Zat de wielrenblog voor de Rich Snippets op een wekelijkse bezoekersaantal van 135 uit de organische zoekresultaten, was die na de Rich Snippets opgelopen naar 279! Dat is ruim een verdubbeling van het aantal bezoekers vanuit de zoekresultaten.

Ook online succes boeken?

Rick helpt je hier graag mee!

Rick van der Zanden

Rick van der Zanden

Eindbaas @ Vedet Online

0174-261089

Ook leuk om te lezen

Share This