fbpx
Vedet Online Logo

WordPress SEO proof maken

Online succes in Coronatijd

door | apr 20, 2020 | Successen | 0 Reacties

Ja daar zitten we dan… Met de laptop aan de keukentafel. Kids heel de dag om je heen, concentratie ligt nog op het nachtkastje en laten we het maar niet hebben over de handel. Deze coronacrisis houdt heel het land in bedwang en god weet wanneer we weer op volle touren kunnen draaien. Wat ga je doen? Investeren of de hand op de knip? En hoe bereik je in deze tijd jouw doelgroep? Lastige vragen waar ook ik het antwoord niet op heb. Wat ik wel heb zijn een paar mooie praktijkvoorbeelden van online succes in coronatijd. 

Dropshipping

Ik was laatst bij een van mijn klanten, een fietsenmaker. Ook hij merkte veel van deze coronacrisis. Positief was dat nu de sportparken dicht zijn de instapmodellen racefietsen super goed lopen. Men wil natuurlijk blijven bewegen. Maar de duurdere investeringen zoals de high-end racefietsen en E-bikes lopen achter. Daarnaast moet de fietsenmaker zijn winkel 2 dagen langer per week dicht houden om het wat oudere personeel in bescherming te nemen.  En dat tijdens een van de drukste periodes van het jaar. Het schiet dus niet echt op. Toch ging hij niet bij de pakken neer zitten. Samen met mij en de distributeurs bekeken we de mogelijkheden in deze huidige tijd. Na een brainstormsessie kwamen we eruit: dropshipping. 

Oké dropshipping?!? Ja misschien dat sommige er van gehoord hebben, maar het kan ook zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord. Daarom leg ik het even kort uit: Klant bestelt bij de fietsenmaker, die zet het door naar zijn distributeur en die verzend het naar de klant. Voordelen zijn dat de klant niet meer naar de fietsenmaker hoeft, maar toch de vertrouwde service krijgt én ze kunnen het 24/7 bestellen. En de fietsenmaker heeft gewoon nog zijn inkomsten.

Eén dingetje is wel dat je heel je website moet aanpassen. Maar daar ben ik voor. Door eerst een selectie te maken van goedlopende producten zijn we steeds meer online aan het plaatsen. Zo kan de klant momenteel onderdelen en zelfs hele fietsen online bestellen bij de fietsenmaker. Door goed op social media reclame hiervoor te maken bereiken wij zijn vaste klantenkring én mensen uit de regio die anders misschien nooit wat bij hem wat hadden gekocht. Een schot in de roos dus!

Thuis eten laten bezorgen

Ik ben overspoeld door lekker eten op mijn Facebookfeed. Restaurants die nu de ommezwaai maken van offline naar online, om de klant te bereiken. Vooral social media werd hiervoor gebruikt. En op zich hoef je als restaurant niet veel op je website aan te passen. De meeste hebben hun menu al op de website staan en ook een contactformulier. Dus klanten kunnen gemakkelijk online bestellen. En als je als restauranthouder nu wilt dat de klant direct betaald, dan biedt Tikkie de oplossing.

Online video’s

Met behulp van een camera is er ook veel op te lossen. Zo ook de core-stability trainingen van een fysiopraktijk die dit wekelijks verzorgen voor mijn wielrengroepje. Elke week weer een nieuwe set met oefeningen die met huis tuin en keuken apparatuur kan worden uitgevoerd. Via Youtube kan iedereen de training volgen op een tijdstip wat het beste uitkomt. Het was gemakkelijk op te zetten en wij zijn er enorm blij mee!

Andere online oplossingen

Maar zijn dit nu de enige oplossingen? Nee! Wat te denken van een entertainmentbedrijf hier uit de regio.Voor de Coronatijd organiseerde zij quizzen in verschillende café’s in het Westland. Nu dit niet meer kan dachten ze: Waarom niet online? En het loopt storm! Elke woensdag en zaterdag kunnen er 150 teams meedoen. Inschrijvingen zitten elke keer weer binnen no-time vol. Het is heel laagdrempelig, gemakkelijk om via pc, smart-tv, tablet of mobiel te volgen. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat ze ook super leuk zijn om te doen.

Wat is jouw online succes in coronatijd?

Daarnaast zijn er nog meer online oplossingen. Wat te denken van relatiecoachen die nu via de webcam hun sessies doen of sportscholen die met behulp van social media en e-mails klanten op de hoogte brengen dat er materiaal geleend kan worden. Als je zelf worstelt met deze coronacrisis, stel jezelf dan de vraag: Hoe kan ik online met mijn bedrijf winnen? Misschien een lastige vraag en kom je er niet helemaal uit? Geen stress! Vul dan gewoon onderstaand contactformulier in en laten we eens een vrijblijvend en virtueel bakkie doen. 

Ook online succes boeken?

Rick helpt je hier graag mee!

Rick van der Zanden

Rick van der Zanden

Eindbaas @ Vedet Online

0174-261089

Ook leuk om te lezen

Share This