fbpx
Vedet Online Logo

WordPress SEO proof maken

Lokaal SEO succes op dealerschap

Lokaal SEO succes op dealerschap

door | okt 15, 2019 | Successen | 0 Reacties

Stel je bent schilder. Dan hoop je dat je website omhoog popt als iemand “schilder gezocht” intikt in Google. Datzelfde geldt voor fietsenmakers die een bepaalt fietsenmerk verkoopt. Zo is Cannondale het paradepaardje van Van Tol Sport, maar kwam de website niet in de zoekresultaten voor als men Cannondale Dealer intikte. Onze SEO-vedettes wisten hier verandering in te brengen en wisten binnen no-time de website vindbaar te maken op dat zoekwoord. Hoe? Dat leggen we uit!

Nieuwe landingspagina

Zoals vele websites die een offline winkel hebben, zie je ook bij Van Tol Sport op de website wat men in de winkel aanbiedt. Maar echte landingspagina’s, specifiek voor bepaalde zoektermen waren er niet. Dit was dus stap 1. Met een goed zoektermenonderzoek hebben we gekeken naar wat voor Van Tol Sport belangrijk is en waar we snel slagen in kunnen maken. Hierbij hebben we samen met Van Tol Sport een aantal zoektermen uitgelicht en daarop gefocust. Cannondale dealer was een van deze zoektermen.

En toen?

Voor de zoekterm Cannondale dealer is een pagina aangemaakt, waarbij de teksten en afbeeldingen goed aansluiten op de zoekterm. Uiteraard is er ook gekeken hoe groot de afbeeldingen waren. Dit voorkomt een langere laadtijd en niemand houdt natuurlijk van een trage website :-).

Tot slot is er voor gezorgd dat de pagina via homepage bezocht kan worden. Zo kunnen de bots van o.a. Google en Bing gemakkelijk bij die pagina. Zo was alles op de website goed verwerkt en klaar om te scoren in Google.

Het Resultaat

Binnen een aantal weken werd de pagina opgepikt door Google. Van Tol Sport was hierdoor direct te zien in de lijst van Google Maps met dealers. De reden dat dit zo snel werd opgepikt verklapte Google zelf. Bij het zoekresultaat vermeldde Google: De website vermeldt cannondale dealer. Precies waarvoor de pagina is aangemaakt en precies waar Van Tol Sport op wilde focussen. Een top-resultaat van onze SEO-vedettes die dit samen met input van de klant konden behalen!

Ook online succes boeken?

Rick helpt je hier graag mee!

Rick van der Zanden

Rick van der Zanden

Eindbaas @ Vedet Online

0174-261089

Ook leuk om te lezen

Share This