fbpx
Vedet Online Logo

WordPress SEO proof maken

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

door | aug 1, 2019 | Beginner | 0 Reacties

Vedet Online favicon wit

Veel van onze klanten vragen aan ons tijdens ons eerste SEO gesprek: Wat is linkbuilding dan? Voor vele is linkbuilding nog een hoop abra-cadabra, maar het is wel een cruciaal onderdeel binnen SEO. Het kan je rankings maken, maar ook breken. Wij leggen uit wat linkbuilding is en waar je op moet letten als je begint met linkbuilding.

[lwptoc]

Wat houdt linkbuilding in?

Zie linkbuilding als een soort online versie van mond-tot-mondreclame. Waar men vroeger een evenement promootte door het aan elkaar door te vertellen doen websites dit met links. Het is heel simpel. Je plaatst een link van jouw website op een andere website. De zoekmachines zien dit en zullen je website hoger waarderen. We noemen zo’n link een backlink.

Hoe werkt linkbuilding?

Om helemaal uit te leggen wat linkbuilding is, dan zijn we nog wel even bezig, maar een beknopte uitleg kan wel. Website A heeft een link van website B op zijn website. Website B heeft weer een link van website C. Is het dan handig de links van website B en C op website A te zetten? Nou… eigenlijk niet. Google ziet dit namelijk als ruilen en daar schiet je weinig mee op. Als je gaat linkbuilden moet je dus zorgen om op zoveel mogelijk verschillende websites een link te plaatsen zonder dat je zelf een link terug hoeft te plaatsen.

Is het verstandig zelf te gaan linkbuilden?

Je leest deze tip over Wat is linkbuilding? niet voor niets. Je wilt er meer over weten, omdat je meer kennis over linkbuilden wilt hebben. Daarom willen we eerlijk zijn: Begin nooit zelf aan linkbuilding. Er zitten namelijk zoveel addertjes onder de gras dat je al snel een fout kan maken. Te veel te snel links, vage links, te veel slechte ankerteksten en ga zo maar door. Dit soort fouten worden door Google keihard afgestraft. Je krijgt een  penalty aan je broek en je rankings zullen dalen. Wat je wel kan doen is samen met SEO-Vedet Rick eens kijken hoe je er nu voor staat. Hij kan je tips geven over linkbuilding en jouw een sterker linkbuildingprofiel bezorgen.

Is de waarde van elke backlink hetzelfde?

Zoals gezegd kijkt Google naar heel wat punten als het gaat om linkbuidling. Ook naar de websites waar de links op staan. Google rankt als het ware de websites op sterkte van domein, URL en of de website waar jouw link op staat geen schimmige website is. Heb je een link op een website staan waarvan de domeinsterkte laag is en het volgens Google ook een schimmige website is? Dan  zal die backlink minder impact hebben dan wanneer deze op een hoog gerankte website staat.

Tot slot. Wil je weten wat je huidige linkbuildingprofiel is? Gebruik dan de gratis backlinkchecker van Ahrefs. Dit is één van de grootste SEO tools en zeker een goede om tool je linkbuildingprofiel te checken.

Rick van der Zanden

Rick van der Zanden

SEO specialist @ Vedet Online

Leuk dat je me SEO blog leest! SEO is voor sommige abrakadabra. Daarom heb ik Naar de top van Google geschreven. Een e-book waar je echt alles  over SEO kunt vinden.

Naar de top van Google.
✔ De ware werking van Google
Hoe je SEO goed moet opzetten
Hoe je website je online accountmanager wordt
Stappenplan voor zoekterm-analyse
Linkbuilding methodes
Handige tools in Google Search Console die jij nog niet wist

Naar de top van Google is nu gratis te downloaden!

Al 500+  gedownload!

Ook leuk om te lezen

Share This