fbpx

Je bent hier: Vedet OnlineWat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?

Dus jij wilt hoger komen in Google? Dan zal je zeker vast gehoord hebben van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Door je website zo duidelijk mogelijk te maken voor zoekmachines zal je website een hogere score krijgen en daardoor ook hoger in bijvoorbeeld Google komen te staan. Maar niet alleen je website moet tip top in orde zijn, ook zal je aan linkbuilding moeten doen. Maar wat is linkbuilding?

Zie linkbuilding als een soort vernieuwde versie van mond-tot-mondreclame. Waar men vroeger een evenement promootte door het aan elkaar door te vertellen doen websites dit met links. Het is heel simpel. Je plaatst een link van jouw website op een andere website. De zoekmachines zien dit en zullen je website hoger waarderen. We noemen zo’n link een backlink.

Niet direct heel veel links scoren

Er zitten natuurlijk altijd addertjes onder het gras. Zoekmachines kijken namelijk ook naar waar de links staan (dus op welke website), hoeveel links er in een bepaalde tijd zijn toegevoegd en wat de ankerteksten zijn. Ankerteksten zijn de teksten van de link. Voeg jij in ene keer heel veel links toe aan je backlinkprofiel, dan kan het zijn dat je strafpunten krijgt en zullen de zoekresultaten een downgrade krijgen.

Is elke backlink hetzelfde?

Niet elke backlink is hetzelfde. Elke website wordt als het ware gerankt door de zoekmachines. En zoals gezegd kijken de zoekmachines naar de websites waar de links op staan. Heb je een link op een website staan waarvan de ranking laag is, dan zal die minder impact hebben dan een link die op een hooggerankte website staat.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar factoren zoals onderwerpen. Een link van een business website naar een sportwebsite is minder relevant dan een business website naar een business website.

 

Jouw site sterker door Linkbuilding?

Daag onze SEO-vedettes uit! Met een portie kennis over linkbuilding zetten onze Vedettes een sterk linkbuildingprofiel op. Zo wordt jouw website binnen no time gevonden in Google, Bing en andere zoekmachines.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Share This